Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 12.35

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#228 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 23 April 2009 - 11:07 AM

va rog sa raspectati profilul topicelor neamestecand discutii pe teme diferite, aici discutam despre OUG 34 si nu despre modalitati de dizolvare, radiere, suspendare, etc... a societatilor comerciale, exista fe forum un capitol special destinat lor si acolo sunt topice referitoare la toate aceste aspecte !!

o zi buna sa aveti. :sad:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 24 April 2009 - 09:37 AM

#229 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 23 April 2009 - 11:41 AM

Vezi postareaa.d.n., la Apr 16 2009, 04:08 PM, a spus:

Din CODUL FISCAL actualizat la 14.04.2009
TVA
Limitări speciale ale dreptului de deducere
Art. 145 '1. - (1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achizițiilor acestor vehicule și nici taxa aferentă achizițiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleași caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosința persoanei impozabile, cu excepția vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
...

Va rog sa ma luminati ! Citind codul fiscal actualizat, de cand considerati ca se aplica prevederile art.145' ?
Sau: de unde reiese din textul OUG 34/2009 ca art. 32.(10) care introduce art.145' in CF din se aplica de la 01.05.2009?
Faptul ca deja trebui sa aplicam prevederile art.145' e mai putin important decat impozitul forfetar si deductibilitatea chelt. la care se face referire?
Sau, altfel: puneti-mi postarea l-a "perle" sa vad si singurica c-am luat-o pe aratura rau de tot. :sad:

#230 concontec

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 23 April 2009 - 12:07 PM

Am auzit zvonuri ca nu se va aplica aceasta ordonanta (34) deocamdata.
CA a scazut la majoritatea cu peste 30-50% fata de 2008 si incadrarea in grila duce la "adus bani de acasa" si apoi la faliment, iar intentia nu aceasta era, ci de a creste incasarile la buget prin cresterea impozitului pe profit .
Intrebarea mea este daca pe trim. 2 se calculeaza minimul de impozit impartind la 12 si inmultind cu 2 (mai si iunie) impozitul anual minim corespunzator grilei.

#231 mihaelas_78

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:28 AM

Buna! Hristos a inviat!

Despre imp. forfertar sa mai discutat , dar din ce am citit de pe forum nu am inteles urmatorul lucru: o societate fara activitate de 2 ani ,cu cifra de afaceri 0 plateste imp. forfetar?
A doua problema este : in cazul suspendarii activitatii mai platim acest imp. forfetar? sau singura solutie este lichidarea societatii?
Daca sa rspuns deja va rog sa ma scuzati.
Va multumesc!

#232 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:47 AM

Pt.concontec: imp.forfetar se calculeaxa exact asa : se imparte suma la 12 luni si se inmulteste cu nr. de luni ale "trimestrului", spun asta pt tr.2 al acestui an,care e format din 2 luni "forfetare"

#233 vio_cristian

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:48 AM

Unde gasesc acest D.S. nr. 209 /1976, pe net?

#234 ovidiu_adrian79

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 24 April 2009 - 09:01 AM

Aici:

Fisiere atasate

#235 adymaia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:
  • Interests:calatoriile, locurile linistite cu multa verdeata, filmele vechi

Postat 24 April 2009 - 09:09 AM

Vezi postareamihaelas_78, la Apr 24 2009, 09:28 AM, a spus:

Buna! Hristos a inviat!

Despre imp. forfertar sa mai discutat , dar din ce am citit de pe forum nu am inteles urmatorul lucru: o societate fara activitate de 2 ani ,cu cifra de afaceri 0 plateste imp. forfetar?
A doua problema este : in cazul suspendarii activitatii mai platim acest imp. forfetar? sau singura solutie este lichidarea societatii?
Daca sa rspuns deja va rog sa ma scuzati.
Va multumesc!
O societate care are activitatea suspendata, nu plateste impozite pe perioada suspendarii.

#236 Vranau Sorina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 24 April 2009 - 10:13 AM

http://www.cotidianul.ro/finantele_firmele...arul-81597.html
se pare ca nu vor plati suspendatele

#237 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 24 April 2009 - 10:24 AM

Vezi postareaconcontec, la Apr 23 2009, 01:07 PM, a spus:

Am auzit zvonuri ca nu se va aplica aceasta ordonanta (34) deocamdata.
CA a scazut la majoritatea cu peste 30-50% fata de 2008 si incadrarea in grila duce la "adus bani de acasa" si apoi la faliment, iar intentia nu aceasta era, ci de a creste incasarile la buget prin cresterea impozitului pe profit .

de unde aceste zvonuri ? mai este mai putin de o sapt pana pe 1 mai si nu stim inca daca inchidem firmele sau nu sau ce facem .... :sad:
eu nu inteleg intentia unui astfel de impozit, nici macar daca nu ar fi criza economica ..... ce sens mai are termenul de "profit" daca trebuie sa platesti un impozit doar pe venituri ??? :smile: :bann:

#238 nelynely07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 24 April 2009 - 11:56 AM

stie cineva sigur daca patronatele au atacat acesta ordonanta la curtea constitutionala ?
se aude ca si PNL a luat atitudine , oare sa mai fie o speranta ? sa nu se aplice ?eu una mai sper..

#239 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 24 April 2009 - 02:25 PM

Ordonanta este deja in vigoare, dar se aplica de la 1 Mai 2009. Nu va mai bazati pe retragerea ei ci cautati sa gasiti solutii in conditiile aplicarii ei. OUG este atacata in justitie si in presa dar Guvernul nu prea are cum s-o retraga. Este o conditie impusa de FMI pentra a compensa pretentiile Guvernului de a nu mari cota TVA sau impozitul pe profit (desi eu cred ca era mai bine cu marirea acestora decat cu acest impozit injust). Anularea sau modificarea ei o mai pot face doar Parlamentul sau Justitia, dar ambele solutii sunt nesigure si nu sunt imediate. PNL nu mai are nici o putere. Sperante exista dar nu sunt apropiate. Dupa cum merg treburile la noi cred ca aceasta OUG se va aplica cel putin 5 luni.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#240 marinusa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:28 PM

da, se plateste imp. forfetar la cifra de afaceri zero

#241 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 25 April 2009 - 10:09 PM

Doamne, Dumnezeule mare! S-a intors totul pe dos!
Ideea este urmatoarea:dupa ce s-au imprumutat la F.M.I. au ajuns la concluzia cf.careia, statul face un ''imprumut'' nerambursabil de la toate persoanele jurice din tara asta, care sunt supuse impozitului minim si care nu ajung la performanta de a realiza un profit indestulator a.i. impozitul datorat sa fie mai mare decat pragul minimului (si nu mai vorbim ca daca mai au si pierderi de recuperat asta poate la Pastele lui Pogea) si de la cei cu micro pana la un total venituri de 143333lei.
Aceste praguri facute de ,,incaltati'' sau ce au fost, sunt aberante adica am total venituri 0 dar platesc 2200lei/an?!!! :sad: Din ce? Din buzunar cumva...hmmm si uite asa au intrat si in buzunarul persoanei fizice, pana una alta.
Deci din aceasta grila in care procentul impozitului minim variaza descrescator spre sensul crescator al sumei veniturilor, indica sigur si clar un lucru:ca se doreste lichidarea soc., nu suspendarea cum a zis Dana42.
Si uite asa vor aparea holding-uri cu :ligheane, cu banane, cu haine, cu pantofi etc sau trecem la PFA iar asta doar in cazul in care nu ne-am saturat de tot de tara asta si sa ne luam zborul.
%%%

#242 concontec

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 26 April 2009 - 07:43 AM

Vezi postareaDoina P, la Apr 24 2009, 09:47 AM, a spus:

Pt.concontec: imp.forfetar se calculeaxa exact asa : se imparte suma la 12 luni si se inmulteste cu nr. de luni ale "trimestrului", spun asta pt tr.2 al acestui an,care e format din 2 luni "forfetare"

multumesc pentru raspuns.
Deci impozitul total pe profit pe trim. 2 va fi format din 16% pe aprilie+ forfetarul pe mai si iunie?Cel putin la mine pe mai si iunie nu cred ca voi face peste forfetar.

#243 narcisairinel

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 27 April 2009 - 07:33 AM

Daca 3 societati se unesc intr-un holding ( cum se realizeaza acesta? ) impozitul forfetar cum se plateste ? pe una singura sau pe toate 3?

#244 vio_cristian

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 27 April 2009 - 09:03 AM

Vezi postareaovidiu_adrian79, la Apr 24 2009, 10:01 AM, a spus:

Aici:
Multumesc!

#245 scorpiutza_leny

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 27 April 2009 - 09:21 AM

Firma la cre lucrez are puncte de lucru in Delta Dunarii. Pentru acesta foloseste salupe pentru aprovizionarea cu marfa. Ce fac cu reparatiile pentru barci si salupe si cu combustibilul folosit? Nu-l mai deduc? Vad ca in ordonanta nu este specificat nimic in afara de autoturisme.

#246 gigel2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 27 April 2009 - 01:27 PM

[quote name='nopris' date='Apr 24 2009, 03:25 PM' post='199973']
Ordonanta este deja in vigoare....dar Guvernul nu prea are cum s-o retraga. Este o conditie impusa de FMI ...

din pacate masura asta cu impozitul forfetar nu are nici o legatura cu conditiile FMI, etc. Am gasit un link din care reiese ca se vorbea despre introducerea aceste masuri de prin iulie 2008, cand nu era nici vorba de criza economica/imprumut FMI, etc. :sad: [url="http://www.zf.ro/politica/o-noua-idee-fiscala-a-psd-impozitul-forfetar-pentru-imm-uri-3085451/"]http://www.zf.ro/politica/o-noua-idee-fisc...mm-uri-3085451/[/url]

#247 micha

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 27 April 2009 - 01:46 PM

[...[/quote]

Va rog sa ma luminati ! Citind codul fiscal actualizat, de cand considerati ca se aplica prevederile art.145' ?
Sau: de unde reiese din textul OUG 34/2009 ca art. 32.(10) care introduce art.145' in CF din se aplica de la 01.05.2009?
Faptul ca deja trebui sa aplicam prevederile art.145' e mai putin important decat impozitul forfetar si deductibilitatea chelt. la care se face referire?
Sau, altfel: puneti-mi postarea l-a "perle" sa vad si singurica c-am luat-o pe aratura rau de tot. :sad:
[/quote]

poate ma repet si s-a specificat undeva in cuprinsul acestui topic :
In data de 16.04.2009 M. Of 254 a aparut o Rectificarea nr 34 care spune astfel :

RECTIFICARE
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 254 din 16 aprilie 2009

În Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 249 din 14 aprilie 2009, se face următoarea rectificare (care nu aparține Redacției "Monitorul Oficial, Partea I"):
- la art. 40, în loc de: "Art. 40. - Prevederile art. 32 pct. 12 și art. 33 intră în vigoare în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență." se va citi: "Art. 40. - Prevederile art. 32 - 34 intră în vigoare la data de 1 mai 2009."

deci nu mai este nici un dubiu la ce data intra in vigoare preederile referitoare la Codul fiscal.

Aceasta postare a fost editata de micha: 27 April 2009 - 01:50 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

12 useri citesc topicul

0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL